Un master-class deosebit cu tema „Tradiții culinare de Crăciun” a fost derulat astăzi, 20/12/2023, în incinta ASEM. Partinerii acestei frumoase activități au fost CSFPCHR, METRO Moldova, Asociația Obștească „Educație pentru Dezvoltare”, Brand Chef Casa Rinaldi in Moldova. La pupitrul activități a fost bucătarul-șef Marcel Cristenco, care ne-a oferite posibilitatea de a participa la prepararea bucatelor pentru masa de Crăciun, așa cum e primit la Roma , Italia.
Masa italiană tradițională de Crăciun constă din 13 bucate (se face o paralelă la Iisus și cei 12 apostoli). Bucatele preparate sunt simple, preparate prin diverse tehnologii. Aici avem:
– anghinare fiartă alla Romano;
– anghinare prăjită fri alla Giudia;
– legume ferte, presurate cu susan și cașcaval, iar apoi coapte;
– mix Orto, legume prăjite în aluat crocant;
– risotto cu cremă de creveți;
– diverse soiuri de pește în clear, prăjite fri;
– chifteluțe de șalău cu mintă, stafide, maioneză – servite cu ceapă dulce-acrișoară;
– crostine de Mămăligă cu cremă de cod;
– punguțe din pasta Fillo cu somon, Mozzarela, Pesto și frișcă;
– salată de Crăciun cu somon;
– tarta romana cu ricotta și gem de vișine.
Vreau să aduc sincere mulțumiri organizatorilor și sponsorilor acestei activități ce ne-au oferite posibilitatea de a face un pas spre renașterea tradițiilor de Crăciun.
Crăciun fericit tuturor!