Vineri, 04.12.2020, 09:15
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Formularul pentru autentificare

Blogul şcolii

Şcoala Profesională în Youtube.com


Școala Profesională, vă propune cursuri:


Bucătar – 6 luni
Barman – 3 luni
Chelner – 3 luni
Electromontor – 4 luni
Electrosudor – 4 luni
Sudor mase plastice PVC – 3 luni

Taxa de studii – 462 lei/lună
Vârsta - de la 16,5 ani
Tel. de contact 0 246 72241Şcoala Profesională Cupcini

Meșteșugari

2011-2017

Proiect Kreishandwerkerschaft Hersfeld-Rotenburg

Germania

www.kh-hef.de

     Proiectul-parteneriat de instruire a meşteşugarilor ”Kreishandwerkerschaft Hersfeld-Rotenburg” a fost lansat oficial pe 11 mai 2011, de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova şi organizaţia obştească ”Kreishandwerkerschaft Hersfeld-Rotenburg” din Germania.

Obiectivele principale ale proiectului:

  • optimizarea formării profesionale în domeniul prelucrării metalelor, în special în şcolile profesionale din regiunile rurale;
  • sporirea cooperării întreprinderilor cu şcolile profesionale;
  • îmbunătăţirea situaţiei în domeniul ocupării forţei de muncă;
  • facilitarea tranziţiei de la şcoală la activitatea profesională propriu-zisă.

     În cadrul școlii noastre a fost modernizată baza tehnico-materială conform cerinţelor şi necesităţilor actuale. S-au organizat şcolarizări, cursuri de formare continuă pentru profesori şi maiştri, precum şi pentru specialişti de la întreprinderile din regiune, ce activează în domeniul prelucrării metalelor. Seminarele sunt conduse de experţi din Germania şi Moldova, urmărindu-se scopul de a prelua experienţa germană în domeniu.

     Printre activităţi se numără şi organizarea meselor rotunde la nivel naţional şi regional, cu participarea reprezentanţilor tuturor partenerilor ce participă la proiect. În cadrul acestora au fost puse în discuţie problemele existente în procesul de instruire de la şcolile profesionale, necesarul de forţă de muncă la întreprinderile locale, ajustarea conținuturilor educaţionale la cerințele sectorului real al economiei.